Selvom det kan virke selvmodsigende at ansætte en boligadvokat; at bruge penge for at spare penge – så er det en god ide. Ofte vil din boligadvokat tjene sin egen løn ind – typisk flere gange – og derfor er det penge, der er givet godt ud. 

Mange boligadvokater har pakkeløsninger, hvilke er et andet ord for gode rabatter. Ved en pakkeløsning får du råd og vejledning fra start til slut, når du er igang med at købe bolig. Du har mulighed for at tage din boligrådgiver med, når du skal forhandle med banken om et boliglån. 

Det er et af de områder, hvor din boligadvokat virkelig kan spare dig for mange penge. Der skal kun en lille ændring til på et 30 årigt lån, før du har sparet mange penge. Du kan f.eks. få en boligadvokat i Randers til at gå med dig i banken og forhandle med din bankrådgiver.

Lokalplaner

Et andet område hvor din boligadvokat, omend mere indirekte, kan spare dig for mange penge er at undersøge hvilke lokalplaner kommunen har. Din advokat kan nemt og hurtigt undersøge kommunens planer. Noget der måske vil tage dig meget længere tid. Tid du måske skal tage fri fra dit arbejde for at undersøge. Også selvom timeprisen for en advokat umiddelbart kan virke voldsom.

Samtidig vil undersøgelsen sikre at du ikke har købt “katten i sækken”. Altså en bolig du ellers ikke ville have købt, i hvertilfald ikke til den pris. Sælger og ejendomsmægler har ikke pligt til at oplyse om der er planer på vej, der mindsker en evt. købers lyst til at købe boligen. Det modsatte kan selvfølgelig også være tilfælde. At der er lokalplaner på vej fra kommunens side, der gør området mere attraktivt. En ny park eller et bedre butiksområder i nærområdet, kan være med til at gøre boligen langt mere attraktiv.