Nogle mennesker forestiller sig måske det med at have en sekretær som noget sexistisk, hvor man ansætter som mand en lidt for pæn kvinde, der mere har udseendet end evnerne med sig, går i nederdel og åben skjorte, mens hun skal sidde på skødet af “direktøren”, når der skal dikteres unødvendige breve til kunder og samarbejdspartnere.

Heldigvis hører den slags mest til i lumre vittighedstegninger for aldrende mænd, men det kan faktisk være rigtig praktisk at have sig en sekretær, når man er entreprenør og laver entreprenør service.

For når man har travlt i hverdagen på ens arbejde med at tænke på, hvordan man laver de bedste kampagner til kunderne, udarbejde reklameannoncer, fikse regnskaber, forny sig, yde den bedste service og præsentere sig frem, fordi man gerne vil have en finger indover alle processer med firmaet, så kan det vigtigste – hvis du kun vil lave en enkelt – ansættelse være en sekretær, der kan have det forkromede overblik for dig.

Nogle firmaer har regnskabsafdelinger, kommunikationsservice, opkaldsfolk, PR-afdelinger og videre, men hvis man er i den mindre størrelsesordning, kan dette måske ikke komme på tale lige nu, men være noget, som man kan overveje, som man ekspanderer med firmaet.

Lige nu er det vigtigste sådan set, at man ikke laver nogle fodfejl eller glemmer aftaler.

Man ved, man er god til at udføre ens arbejde, og det kan man gøre det meste af arbejdsdagen, selvom man måske er træt eller ikke har fået spist godt nok.

Men med så mange tanker i hovedet, så kan det være svært at huske, at man skal bede om en leverance, sige tak til en samarbejdspartner, følge op på en ubetalt faktura og meget andet, som også omhandler arbejdet med at lave entreprenør-arbejde.

Den slags kan sekretæren hjælpe med, så vedkommende både har styr på ens kalender og kan tage imod vigtige opkald.