editorial

Vil du gerne vise dine ben frem her til sommer, men er du ked af de blåviolette aftegninger i huden, også kaldet karsprængninger? Så er der hjælp at hente på en kosmetisk klinik – læs mere her.

Hvad er karsprængninger?

Karsprængninger er små, overfladiske blodkar, som er synlige gennem huden og dermed generer kosmetisk. Du kender karsprængninger på den blå tone, de giver huden, eller det spindelsvæv lignende mønster, som optræder der hvor de viser sig.

Forskellen på karsprængninger og åreknuder er, at åreknuder er hævede og knudrede, og mere fremtrædende gennem huden. Samtidig vil åreknuder have tendens til at være smertefulde, hvor du ikke mærker noget videre til karsprængninger.

Hvorfor får jeg karsprængninger?

Den primære årsag til at der opstår karsprængninger er små brister i venerne. Derfor ses karsprængninger ofte der hvor huden er tynd, for eksempel i ansigtet eller på benene – hyppigt i knæhaserne. Når venerne er bristet, kan blodet ikke pumpes op med fuld styrke, hvorfor små mængde blod forbliver i de underliggende blodkar.

image

Karsprængninger på benene forårsages som oftest af defekte veneklapper, og skyldes tilbageløb af blod hvilket forårsager at venen hæver og derpå brister. Karsprængninger er således en form for blodansamlinger som kan ses gennem huden.

Hvordan fjerner man karsprængninger?

Hvis du er ked af dine karsprængninger, kan du få dem fjernet ved hjælp af laser. I modsætning til åreknuder skal der ikke en større procedure til for at få karsprængninger til at gå væk.

Laserbehandling af karsprængninger er en populær metode til behandling af denne lidelse. Det højfrekvente lys fra laseren lukker venen, sådan at blodansamligen vil fortage sig. Og efter kort tid er dine karsprængninger helt væk.

I Køge finder du The Clinic – for men & women, som tilbyder laser behandling af karsprængninger. Klik ind og læs mere, og book tid online på https://theclinic.dk/karspraengelse/.