Hvis du godt kan lide at se på fugle, er det en god ide for dig, at du anskaffer dig en fuglekikkert. Dermed kan du langt bedre se alle detaljerne på fuglen, hvilket for eksempel kan hjælpe dig til at artsbestemme den bedre. 

Men hvad skal du lige lægge vægt på, når du skal købe en fuglekikkert? Det kan du få svaret på her. Vi har fået inspiration fra kikkertland.dk, der har et stort udvalg af kikkerter til at se på fugle med. 

Det vigtigste er, at du vælger en kikkert med en lav forstørrelse. Det er med til at gøre, at du nemmere kan holde kikkerten stille. En fuglekikkert er typisk håndholdt, fordi du er ude i felten, når du skal observere. Derfor er det vigtigt, at du kan holde den stille, så du bedst muligt kan se fuglen. 

Derudover er det også vigtigt, at det er en kikkert i et let materiale. Når du skal bære rundt på den i mange timer, når du er ude i felten, er det ikke sjovt, hvis du skal bære rundt på en stor og uhandy kikkert. Fuglekikkerterne hos kikkertland.dk er alle fremstillet af magnesium, der er et meget let materiale. 

Selvom kikkerterne skal være lette, skal de selvfølgelig også være robuste. Det er afgørende for, at de kan holde til både vind og vejr, når du er ude at kigge på fugle. Heldigvis er magnesium netop også robust, så det kan opfylde begge krav til din kikkert. 

Endelig er det også vigtigt, at en fuglekikkert kan bruges ved blandede lysforhold. Dermed kan du bruge den stort set lige meget, hvordan vejret er. Hvis du skal se på fugle om natten, bør du dog vælge en natkikkert i stedet for en fuglekikkert. Det vil være det, der er med til at give dig det bedste resultat.