Uanset om du har købt dig en ny bil eller om du har købt den brugt, så genererer en bil løbende udgifter. Dels til benzin, men også til vedligehold.
Mange fejl og skader kan dog forebygges (medmindre der er tale op færdselsuheld), ved at sende din bil til årlige serviceeftersyn hos din mekaniker. Her bliver bilen gennemgået, bolte og lignendes fasthed eftertjekkes, bilen får godt med olie og andre væsker, som den måtte mangle.
Det er altid rart at fange problemer i opløbet, inden de kan skabe uheld eller uoverskueligt dyre værkstedsregninger.

Find et godt værksted

Som bilejer er du nødt til at have en god mavefornemmelse omkring din mekaniker eller dit værksted. Du skal tro på at de er kompetente nok til opgaven, således at din bil får den bedste behandling. Bor du i Ebeltoft, så søg efter Autoværksted i Ebeltoft og se, hvad det giver dig af muligheder. I tilfældet af, at du skal gå derfra uden en bil, så er det jo meget rart at det er til at komme hjem. Og ligeledes nemt at komme dertil igen, når bilen skal hentes.
Med regelmæssige værkstedsbesøg, kan din bil være kørende i rigtig mange år.

Praktisk med en lånebil

Mange værksteder tilbyder efterhånden muligheden for at låne en bil, mens din egen er på værksted. Det er rart, da du ikke behøver at ændre ret meget på din hverdag, mens din bil er ved mekaniker. Det er især rart i de perioder, hvor bilen mere akut skal på ophold, da du ikke selv kan nå at forberede dig, eller lave alternative transportplaner for perioden.
Med de fleste lånebiler følger der enten lånegebyrer eller en direkte døgnleje, der skal betales for låneperioden, men det kan dog være at foretrække frem for at skulle undvære bilen helt i et par dage.