De fleste af os kunne nok godt bruge en smule mere søvn eller måske bare en lidt bedre en af slagsen – i hvert fald de af os der har små børn. Vi har talt med en maler i Herlev, der fortæller, at faren blå kan give dig en bedre søvn.

Nu er det ikke sikkert, at du tror på farvepsykologi, og derfor er du måske ikke enig i malerens udtalelse om, at farven blå kan påvirke længden på din søvn. Men vi kan fortælle, at det ikke er noget, vedkommende har besluttet sig for med udgangspunkt i egne oplevelser – det er tværtimod resultatet af en britisk undersøgelse blandt 2000 deltagere.

Her testede forskere forskellige farver i soveværelset, og der er stor forskel på søvnkvaliteten hos den værste og den bedste farve. Læs mere efter billedet.

Fra lyseblå til lilla

Den farve der virkede bedst på søvnen var lyseblå. Her var gennemsnitssøvne for beboerne helt oppe på 7 timer og 52 minutter, hvilket jo er ret tæt på det anbefalede, hvis du vil gøre det bedst muligt for din krop.

I modsatte ende af skalaen var de lilla vægge, og her sov beboerne i gennemsnit kun 5 timer og 56 minutter. Farven lille er da også kendt for at sætte skub i kreativiteten, ligesom den stimulerer underbevidstheden, og det er nok ikke det bedste udgangspunkt for en, der gerne vil sove i fred og ro.

Kort sagt: Hvis du skal male i dit soveværelse, bør du nok droppe lilla og i stedet gå med blå. De der sov i blå soveværelser, fortalte i øvrigt, at de ofte vågnede op og følte sig glade. Og hvem vil ikke kan vågne med et smil på læbe en knap otte timers søvn? Undertegnede gad i hvert fald godt, det er helt sikkert – så hjem og fat malerpenslen.