Hvis du har mistanke om at der forefindes en læk i rør systemet som udgør VVS installationerne i din bygning bør du få foretaget en professionel lækagesporing. Selv om din lækage ”kun” forårsager sivning af brugsvand kan den godt gå hen og blive en dyr fornøjelse hvis den ikke bliver stoppet.

Opstår der fugt i din bygnings fundament kan dette langsomt blive eroderet – og du løber en stor risiko for frost sprængninger eller udvikling af skimmelsvamp. Derfor bør du i det øjeblik du få anelser om en lækage sørge for at kontakte et professionelt firma med speciale inden for lækagesporing.

Hvordan foregår lækagesporing?

Lækagesporing kan udføres med forskellige teknikker hvoraf nogle er mere effektive end andre, som så til gengæld egner sig bedre til visse opgaver. Århus Termografi & Inspektion anvendes for eksempel fortrinsvis af isotop sporing – en metode som benytter sig af den radioaktive isotop Brom82.

Isotop sporing er en særdeles effektiv metode til sporing af lækager i VVS installationer idet nøjagtigheden er helt ned til 10 centimeter fra lækage stedet. Brom82 er af Sundhedsstyrelsen godkendt til anvendelse ved lækagesporing i brugsvands og varme systemer og er således ganske ufarlig. Når isotopvæske anvendes i forbindelse med lækagesporing er du således garanteret en effektiv og præcis sporing som kan spare dig for at skulle brække gulvet op eller væggen ned for at lokalisere et læk på dine vand ledninger.

Er dine vandrør placeret under jorden vil Århus Termografi & Inspektion som oftest anvende sporegas i stedet. Isotop væske er nemlig kun målbar op til fyrre centimeter under grund niveau. Til gas sporing anvendes formier gas som, i lighed med Brom82 – ikke er farligt når det anvendes i forbindelse med sporing af lækager af en professionel virksomhed som for eksempel Århus Termografi & Inspektion.

Du kan læse meget mere om Århus Termografi & Inspektion på aarhus-termografi.dk