Hvis du ikke selv har prøvet det før som elektriker, så har du måske set en anden person i nogenlunde samme position som dig eller en anden elektriker på farten, hvilket kunne tænkes at være en elektriker i Holstebro, som du ser køre rundt i sin bil på vej mellem opgaver, til og fra lager eller mod hovedsædet, mens vedkommende kører bil med den ene hånd og spiser lidt frokost med den anden.

Nu skal vi ikke til at tale om, hvorfor det er farligt ikke at være fuldt koncentreret om at køre bil, når man kører bil, som man jo ser elektrikere gøre i deres firmabiler, men at det faktisk er blevet en hel disciplin i sig selv at se især elektrikere køre firmavogn, mens de spiser mad med en hånd, taler i telefon, ordner papirer og meget mere.

Og det er virkelig en sørgelig tendens.

For i mange elektrikerfirmaer, så har man ikke betalt frokostpause, men det er en ret, som man skal udnytte. Det vil sige, at man skal indstille arbejdet og ikke lave andet end at udnytte ens frokostpause.

Dette skal man både gøre for at få noget at spise, så man er ladet op med energi til resten af dagens opgaver, samt at man generelt lader batterierne op, får pustet ud og slappet lidt af, inden resten af arbejdsdagen går løs.

Nogle gange føler man sig presset for at skulle præstere og nå en deadline, og man ser de andre kollegaer gøre det samme, så man vil ikke ende nederst i fødekæden og frygte, at man kan blive fyret.

Her skal man huske, at man har ret til en pause, og selv hvis man lige skal finde et sted at finde noget at spise, så kunne det måske mere svare sig at smøre mad hjemmefra.

Skulle man få på nakken over ikke at arbejde i ens frokostpause, så har man måske en sag med ens fagforening at gå videre med.