Er det ikke omsonst at kaste penge efter en gulvafhøvling eller en gulvafslibning? Gulvene virker vel lige godt uanset, hvordan de ser ud? Vi har spurgt en gulvmand – læs med, og bliv klogere.

Alt det her med renovering og istandsættelse – er det ikke en ting, der efterhånden er blevet lidt opreklameret i takt med alle de fjernsynsudsendelser vi ser med unge som gamle, der bygger og sætter i stand? Ikke hvis du spørger Gulvkanonen ApS, der lever af at renovere gulve i hele landet.

“Det er let at tænke, at det ikke betyder noget, hvordan gulvet ser ud. Det er trods alt bare dit hjem. Og det er da heller ikke sådan, at prisen på dit hus stiger markant, fordi du får sat gulvene i stand. Men alligevel – gulvarealet fylder en ret stor del i din bolig, og hvis det ikke spiller, så er det svært at få øje på alt det hyggelige, der ellers måtte være.”

Og én ting er, hvad du selv synes – en anden ting er, hvad folk der besøger dig, de tænker. Eller dem der eventuelt skal købe dit hus.

“Hvis du skal sælge din bolig, så nytter det ikke, at gulvet er slidt, plettet og fyldt med skrammer og andet skidt. Det skal være rart og indbydende, og her er en gulvafslibning eminent. Det koster endda ikke alverden.”

Hvad koster en gulvafslibning?

Hos Gulvkanonen ApS kører de ikke med standardpriser – her vurderes den enkelte opgave fra kunde til kunde, så de sikrer, at prisen er fair hver eneste gang. Når det er sagt, giver de gerne et indblik i det generelle prisniveau.

“Hvis du forventer en pris på omkring 100 kroner per kvadratmeter gulv, der skal slibes, så er det ikke helt ved siden af. Det kan blive højere eller lavere afhængigt af din bolig, men det er et godt udgangspunkt.”