Når vintermånederne nærmer sig, er det ofte en fordel at gøre bilen ekstra vinterklar. Temperaturerne bliver lavere, vejene bliver glattere og der er god grund til gøre sit for at øge sikkerheden i trafikken. Herunder finder nogle af de mest essentielle punkter, når din bil skal gøres vinterklar – mange af dem kan du få ordnet, hvis du opsøger en automekaniker. På den måde kan du mere trygt køre rundt, når der er sne og frostgrader ude. 

Bliv ekstra vinterklar med disse ting: 

Vinterdæk – Vinterdæk er naturligvis et must, og også lovpligtigt, når der er sne og glatte veje. Der er også god grund til at skifte til vinterdæk, da bilen ligger bedre på vejen, da den får et bedre greb. Hos din lokale mekaniker kan få du hjælpe til at udskifte dine sommerdæk, så du er helt køreklar igen. 

Invester i en frostsikker sprinklervæske – I vinterperioden hvor der kan være sne og der saltes meget på vejene, kan der være ekstra behov for sprinklervæske. Her er der god grund til at købe en frostsikker sprinklervæske. Det hjælper dig med at undgå, at den tynde sprinklervæske bliver til is på forruden, så det blokerer for udsynet. 

Få lavet et batteritjek hos din mekaniker – Der bruges ofte ekstra meget af bilens strøm, når det er koldt udenfor. Måske er det sat ekstra varme på for at ruderne ikke dugger og for at fjerne sne og is. Og måske skrues der ekstra op for sædevarmen. Disse ting kombineret med at batteriet kan blive påvirket af frostgrader om natten, kan give et behov for at få tjekket batteriet hos sin mekaniker. 

Dette er kun nogle af de ting, man til en start kan få styr på. Du kan også altid kontakte et autoværksted og køre din bil forbi dem. Du kan med fordel besøge Svendborg Motor Co. her: https://www.svendborg-motor-co.dk/