advertorial

Du kan få rigtigt flotte trægulve ved at få dem slebet. Hvis du ikke selv har mod på at kaste dig ud i opgaven, kan NC Gulve gøre det for dig. Så bliver det klar til en efterbehandling.

Et trægulv kan ofte nærmest blive som et helt nyt gulv med en god afslibning udført af dygtige fagfolk. Selv et skrammet og nusset gul af træplanker kan blive flot. Og når der har fået slebet gulvet vil det være klar til den efterbehandling du har valgt. Slibningen foregår i flere etaper – først gennemfører man en grov slibning der efterlader gulvet jævnt og klar til den finere efterfølgende slibning. Den afsluttende fine slibning giver gulvet en pæn finish.

har gulvet været rigtig slemt med klatter af puds, misfarvninger der er trængt dybere ned i træet eller måske med genstridig lim fra et gulvtæppe på overfladen – ja så er en slibning måske ikke nok. Så kræver det måske en afhøvling af gulvet inden slibningen kan gennemføres.

Gulvafslibning

Vælg den rette behandling til gulvet når det er slebet

Det slebne gulv står helt råt og åbent – lige klar til en eller anden form for efterbehandling. Et trægulv kan nemlig ikke stå helt ubehandlet. Nogle vælger at give lak, fordi det både giver en pæn, glat og behagelig overflade, det er stilfuldt og så er det ret let at vaske og kræver ikke den helt store specialiserede pleje.

Man kan give gulvet en ludbehandling inden lakeringen for at modvirke at det med tiden bliver gulligt. I stedet får at give lak kan man også vælge en sæbe eller oliebehandling. Her kan man også ludbehandle først. Både lud og olie fås med hvid pigmentering i, der vil tone gulvet i en lys retning. Men man kan også give olie eller søbe uden at have ludbehandlet sit gulv først.