advertorial

Mange tager vores kloaksystem for givet og tænker ikke over at det ikke er mere end 150 år gammelt og hele Danmark reelt ikke er koblet op endnu. Det er især tyndt befolkede områder og sommerhuse og kolonihaver, der stadig mangler at blive en del af kloaksystemmet. I stedet har de ofte en samletank, som så skal tømmes når den er fuld. Til dagligt vil de fleste ikke kunne mærke forskel. 

Har du endnu ikke en samletank, hvilke f.eks. mange kolonihaver ikke har skal der en autoriseret kloakmester ind over for at kommunen vil godkende tanken. Han skal lave kloakarbejdet. Du kan i princippet selv grave hullet, men kloakdelen skal laves af en kloakmester og han skal sende diverse papir ind til kommunen til godkendelse. Du kan læse mere her https://www.poul-jensen.dk/vi-udfoerer/kloakarbejde/.

Vedligeholdelse af kloaksystemet

Som ejer af et hus eller et sommerhus, er det din pligt at vedligeholde den del af kloaksystemet, der er på din matrikel og meget af en kloakmesters arbejde går med vedligeholdelse. Er du i tvivl om din kloak er i orden eller er der begyndt at lugte af kloak vil din kloakmester foretage en TV-inspektion af din kloak for at finde ud af hvor problemet er. Han vil efterfølgende kontakte dig, så du ikke kommer hjem til en uventet regning.

Bliver i enige vil han ordne problemet. Når han er igang er det en god ide at undersøge om der er sat et filter på den del der fører op til huset. Er der ikke et filter, kan du risiker at få besøg af rotter. Rotter ser en kloak som den mest fantastiske bolig. Finder din kloakmester spor af rotter skal du kontakte din kommune som vil sende en rottebekæmper ud. Du har pligt til at kontakte kommunen og det er gratis, da du betaler via din ejendomskat.