Man kan rejse til krydstogt på mange forskellige steder i verden, men hvis man skal tænke sig ærkeeksemplet på, hvordan man ønsker og drømmer om at tage på krydstogt, så er det vist på krydstogt i Caribien på første klasse og se de mange områder og lande i dette sted af verden.

Vinder man i lotto, så er det sådan en rejse, man gerne vil ud på; måske fra England og hele vejen til Caribien, eller man flyver til USA og lejer sig ind på et krydstogt i nogle dage eller uger for at opleve Caribiens områder.

Man får måske guidede turer på ø-områderne, og ellers daser man den på skibet, mens man drikker og spiser i bedste vigør.

Og skal det foregå på første klasse, så kan det godt blive en del dyrt, men det er også muligt at gøre relativt billigt, hvis man bare undersøger de muligheder, der er at vælge mellem.

Men det er en skærende kontrast mellem den dekadente livsstil på skiber og turismen rundt i landene, hvor man egentlig ikke er så interesseret i kulturen, end man er på at få noget varme og slappe af, mens man køber ting af de lokale og tager billeder, så man kan vise, at man var på ferie for dem derhjemme.

Men rejser til Caribien startede jo med erobringstogter til at starte med og fortsatte med den såkaldte trekantshandel, som omhandlede handel med slaver.

Mange af disse lande er endnu ikke kommet sig og lever i armod efter den udvinding og pinsel på planterne, havet og lokalbefolkningen, som specielt vi europæerne bød dem.

Og nu har det så forandret sig til turisme for os.

De lokale lever af at sælge ting til os turister, som vi prutter om for at gøre en god handel, mens den pris er alfa og omega for de indfødte for at overleve.