editorial

Det er ikke så mange moderne døre, som der har en slå, men det ses stadig, men så er det mest døre, som man bruger udendørs såsom ved en mellemgang til en terrasse, en dør til et skur eller lignende.

For det kan godt lidt ligne en middelalderlig dør, som man har med at gøre, specielt hvis den er medtaget af slid og vejret gennem tiden.

Sådan en slå kan dog gøre, at døren kan holde sig længe, men stilen skal passe sammen med døren, og det er sjældent, at den gør det på de moderne døre, som man bruger til de fleste moderne hjem.

Dog skal det ikke udelukkes, at der er nogle, som der bruger den slags døre som indvendige døre. Dette ser man specielt i udlandene længene sydpå, hvor man tit har døre stående åbne og bruger flere naturmaterialer.

dør

Der er stadig mange døre med slå på

Det er også en nem måde at have en låsemekanisme, som de fleste kan finde ud af at bruge, men problemet er så bare også, at den er nem at åbne.

Dette ses specielt, hvis der er stort mellemrum mellem døren og væggen, som den skal lukke ind mod, for så kan man bare lige indføre noget smalt og solidt, som man kan vippe den slå op med.

Derfor er det også en af grundene til, at man ikke bruger sådan en slå som hovedlås på dørene og specielt ikke dørene indenfor, hvor man bruger almindelige låse, som man åbner med en nøgle.

Dog kan sådan en slå være meget hyggelig at have på en hoveddør, men så udgør den mere lidt pynt, end man egentlig forventer, at den kan holde folk ude.

Men der findes også forskellige typer af en slå, hvoraf nogle kan være store, mens andre er små.