Vi gætter os forsigtigt til, at hvis du er murer, der allerede er selvstændig eller måske arbejder ved byg.agx.dk og tænker at gå selvstændig efter at have høstet nogle erfaringer til dig som ansat, lærling eller bare ved at prøve at stå på egne ben generelt, så finder du nu brillerne frem og læser langsomt.

For hvem vil ikke gerne have den forkromede og skudsikre metode til ikke at skulle lukke forretningen som murer, så du kan få en god plan til, hvordan du skal gebærde dig frem, så forretningen kan vokse.

På den måde bliver du nok skuffet ved at læse videre, for den guide har vi ikke, men faktisk bygger den alligevel på nogle simple punkter:

– Lægge kortsigtede og langsigtede planer.
– Følg med tiden.
– Læg et budget.
– Sørg for, kunden altid har ret.
– … og andre delelementer under dette og udover dette aspekt.

Hvordan du så vælger at føre det ud i livet, kan vi ikke hjælpe dig med, men det er den model, du bør følge, hvis det skal gå godt.

Vi tænker sådan set mest på “bagenden” af firmaet, du skal have kontrol med, så du ikke risikerer, at du kan læse, at din egen virksomhed lukker, uden du selv var klar over det.

Økonomien gik godt, I var ved at ekspandere, så hvad gik der galt?

I havde ganske enkelt ikke styr på reglerne omkring ejerforhold, budgettet var ikke afleveret tids nok, lønningerne var landet hos medarbejderne og meget mere.

Det er den slags ting, som man tænker, at man lærer med tiden, og at være selvstændig er da også en læringskurve, men nogle ting har man kun ét enkelt skud i bøssen til at klare korrekt.

Derfor bør man tage sig tiden til at sætte sig ind i det at blive selvstændig som murer, inden man kaster sig over det fuldgyldigt.