Hvis du som forældre går og overvejer at købe en bolig til dine børn, det der i daglig tale kaldes forældrekøb, kan du med fordel inddrage din boligadvokat, lige fra når du begynder at overveje det til i er ude og kigge på boliger og afgiver et tilbud.

Da du reelt lejer boligen ud til dit voksne barn er det vigtigt at sikre at du reelt må leje lejligheden ud eller om der står i vedtægterne, at det må man ikke. Det vil jo være noget ærgerligt at have købt en bolig, betalt omkostningerne også skulle sælge den igen fordi ens barn ikke må bo der. Det er noget eboligadvokat kan undersøge inden der afgives et tilbud.

Boligsikring og lejekontrakten

Et andet område hvor din boligadvokat kan være behjælpelig er at sikre at der ligger en god lejekontrakt. Selvom man er familie er det vigtigt at have på plads i tilfælde af uenigheder. Han vil også kunne hjælpe med det praktiske, når det kommer til at søge boligsikring og måske SU som udeboende.

Udover det praktiske med boligsikring og lejekontrakten, kan du også med fordel inddrage ham i hele købsprocessen. Fra i forhandler en aftale med banken, til i undersøger de forskellige muligheder i de områder, hvor boligen gerne må være. Her kan i med fordel benytte jer af en lokal boligadvokat, der kender området og kommunens planer med området. 

Det vil være ærgerligt at købe en bolig i et stille og roligt område og så finde ud af efterfølgende at der skal anlægges en 5 sporet motorvej lige ved siden af. Omvendt kan bedre indkøbsmuligheder få et område til at virke mere attraktivt end ellers. 

Til sidst kan boligadvokaten hjælpe med det praktiske i forbindelse med købsaftalen og tinglysningen af det endelige skøde. Først når skødet er underskrevet er boligen din.